top of page

פיתוח ארגוני

ה ר צ א ה - כשירות תרבותית

כיצד ליצר כשירות תרבותית טובה יותר אצלכם בארגון

בהרצאה מרתקת נעשה אנלוגיה בין עבודות הצלם הגאוגרפי לשוטר, רופא ושאר משרתי ציבור העובדים במרחב רב תרבותי. נבין מדוע כדאי לנו להכיר את התרבות האחרת ואיזה יתרון זה נותן לנו בביצוע המטלה. נלמד כיצד ליצור ראפור ואיך אפשר לרתום את האחר תוך בניית מודל של  Win Win בו כולם מרוויחים. תקבלו כלים לבניית אמון ותקשורת בהתנהלותכם בסביבה רב תרבותית.

כאתנוגף חוקר תרבויות וצלם המצלם למגזינים הגיאוגרפים החשובים בעולם ותחום התמחותו הוא בצילום טקסים, פולחנים ואנשים במרחב הציבורי, עלי לגייס את כל הכישורים התרבותיים כדי להצליח בעבודתי.

על אף שיש לי אישור לצלם וגם החוק לצידי ברור לי שאוציא תמונות טובות יותר מתוך רתימת נשואי הצילום שלי והבאתם לשתף פעולה. עלי ללמוד, להיות רגיש ולהתייחס להבדלים והקשרים תרבותיים כדי לזכות באמונם של הניצבים בצידה האחר של העדשה. עלי לבוא מתוך מקום של כבוד לתרבות האחרת ולא מתוך שיפוטיות, להכיר הקשרים תרבותיים רגישים ולהזהר שלא לפול בהם.

בהרצאה אתיחס לארבעת הרכיבים החשובים לנותני שירותים לקהל מגוון תרבותית: א. מודעות לתפיסת העולם התרבותית של אדם; ב. גישה כלפי הבדלים תרבותיים; ג. ידע לגבי תפיסות ומנהגים תרבותיים שונים; ד. מיומנויות בין-תרבותיות.

כשירות תרבותית (Cultural Competency) היא יכולת של מערכת להעניק שירות לפונים השונים זה מזה בערכיהם, אמונותיהם והתנהגותם, תוך שימוש בשפה וניאנסים תרבותיים מוכרים, ובכלל זה התאמת השירות הניתן לצרכים החברתיים והתרבותיים השונים.

ארגונים כבר מזמן הפנימו שהעולם הופך גלובלי וכדי ליצר קשרי מסחר ועבודה עלינו להכיר וללמוד תרבויות רחוקות. אתה עלינו להתבונן בתהליכים בישראל, מושג "כור ההיתוך" הולך ונעלם ובמקומו מתעורר פלורליזם רב-תרבותי; בתקופה בה כל תת-תרבות, קהילה ואוכלוסייה בישראל מעוניינת דווקא להדגיש את המאפיינים הייחודיים שלה ולא להיטמע בתוך מכנה משותף אחד, מבינים ארגונים שכדי לנהל צוות רב-תרבותי ולתת שירות ללקוחות רב- תרבותיים, הם נדרשים לשנות זווית מבט ולפתח את הכשירות התרבותית של העובדים בארגון.

 

חוקי המשחק כבר אינם קבועים אלא נוצרים ומתהווים כל הזמן, מה שדורש מאתנו גמישות מחשבתית, גיוון תרבותי, ויכולת להתבונן דרך כמה פרספקטיבות תרבותיות, בו זמנית. 

מה בתסריט:

  • כשאתה אומר לא. למה אתה מתכוון?

  • כיצד בניתי אמון גם אם האנשים המוזרים בעולם?

  • גם כדי לשחד מפקד משטרה ברוסיה צריך להכיר את ההקשר התרבותי.

  • האם באמת אבן ירושלמית חכמה יותר מאבן הודית?

  • להיות בצבע הלא נכון  במקום הלא נכון ב NY

  • כיצד תנועת גוף שבתרבות אחת מסמלת כבוד היא עילה למעצר באחרת?

  • כיצד גם במשטרה הבינו שעדיפה כשירות תרבותית מכל הכח שבעולם?

עוד בתמונה:

חוויה מעוררת השראה המתאימה לישיבת צוות, השתלמות מקצועית, ערב גיבוש והעשרה אישית.

ההרצאה מלווה בדוגמאות, ספורי מסע מרתקים ותמונות מרהיבות מעבדותי  למגזינים החשובים והמובילים בעולם.

 SPIC ABOUT 

קפה.png
פון.png

נכחתי היום בכנס ההדרכה השנתי. קולגות, לקוחות, חברים, ספקים, כולם מתכנסים שם כל שנה בכפר המכביה. חלק מההרצאות חידשו יותר, חלק פחות, אבל הרצאה אחת מהדהדת לי בראש: הרצאה של צלם (הראל סטנטון) המשלב צילום כשיקוף תהליכים ארגוניים. מאד מעניין השילוב הזה. למדנו מהו פוקוס. הוא ציטט את הנרי ברסון שאמר כי פוקוס הוא המצב בו "אדם שם את ראשו, עינו וליבו על אותו ציר".
חשבתי על מה שם אותנו בפוקוס על מה שחשוב, לעומת הרעשים שמוציאים אותנו מפוקוס וגורמים לנו לאבד את הראש. הבנתי שעד שהשלושה האלה לא מתיישרים באותו קו, קשה לשמור על פוקוס ברור על היעדים שלנו בחיים. תחשבו על זה – ראש. עין. לב.
כמה פשוט, כמה מדויק. כמה מאתגר לביצוע.

—   מיה שרון

       מנכ״ל חברת ההדרכה ״Mind the Gap"

עדויות
הזמן הרצאה

Get the

?

לשאלות, הזמנות ובקשות השאירו פרטים ונדבר בקרוב

תודה שפניתם, נחזור אליכם בקרוב

הייתם בסדנה, ספרו לי מחוויתכם האישית

bottom of page