top of page

פיתוח ארגוני

ה ר צ א ה - לחשוב מחוץ לפריים

שינוי יכולות התבוננות, רכישת פרספקטיבה ושיפור תוצאות באמצעות צילום

בהרצאה מרתקת בשיטת Spicture- שיח ארגוני כנה בעזרת צילום, נעשה אנלוגיה בין הצלם הגיאוגרפי למנהל ולעובד בארגון. נבין מדוע התבוננות מודעת רבת פרספקטיבה היא יתרון מכריע בכל אינטראקציה מקצועית. נלמד כיצד ליצר שיתופי פעולה, לרתום את האחר וליצר מצב של win win. כיצד לשנות זווית התבוננות, לזהות ולהגיב להבדלי תרבות ואיך לזכות בנקודת המבט המנצחת. 

ההרצאה נותנת טיפים לתמונות טובות יותר וחושפת בפני המשתתפים טכניקות וזוויות מבט חדשות שישפרו את יכולות הצילום שלהם – ובמקביל ילמדו אותם לצאת מה"אני" לראיה מרובת זוויות. דרך עיני וצרכי הארגון, הלקוח, המנהל והשותף העסקי.


האפשרות לצאת מנקודת המבט של עצמינו ולהתבונן על כל סיטואציה, קונפליקט או אתגר, מכמה נקודות מבט שונות, מסייעת להגיע ליכולת שיתופי פעולה עם שותפי תפקיד ברמה המיטבית.

עולם הארגון משתנה, חוקי המשחק כבר אינם קבועים אלא נוצרים ומתהווים כל הזמן, מה שדורש מאתנו גמישות מחשבתית, יצירתיות פורצת דרך, ויכולת לא רק לשנות פרספקטיבה, אלא להתבונן דרך כמה פרספקטיבות, בו זמנית. 

התבוננות מודעת ביום יום, דרך מגוון עדשות מאפשרת שחרור מדפוסי חשיבה מעכבים ושיפור האינטראקציות המקצועיות והאישיות שלנו.

 

להראל, אתנוגרף, פוטותרפיסט, צלם "מסע אחר" ומרצה בינלאומי, ניסיון רב בליווי תהליכים ארגוניים ואישיים. דרך ניסיונו זה מלמד הראל כיצד להבנות אמון ולרתום אנשים לפעולה – אפילו כשמדובר בזרים . כיצד לכוון למודל שיאפשר הנעה ממקום של תשוקה וכיצד לעודד פעולה בסביבה רב תרבותית, תוך זיהוי הניואנסים העדינים ביותר של כל תרבות ותרבות.

עוד בתמונה:

חוויה מעוררת השראה המתאימה לישיבת צוות, השתלמות מקצועית, ערב גיבוש והעשרה אישית.

ההרצאה מלווה בדוגמאות, ספורי מסע מרתקים ותמונות מרהיבות מעבדותיו של סטנטון למגזינים החשובים והמובילים בעולם.

"לחשוב מחוץ לפריים" – שינוי יכולות התבוננות ותקשורת, רכישת פרספקטיבה ושיפור תוצאות בהקבלה לצילום.
צפייה בסרטון

 SPIC ABOUT 

קפה.png
פון.png

נכחתי היום בכנס ההדרכה השנתי. קולגות, לקוחות, חברים, ספקים, כולם מתכנסים שם כל שנה בכפר המכביה. חלק מההרצאות חידשו יותר, חלק פחות, אבל הרצאה אחת מהדהדת לי בראש: הרצאה של צלם (הראל סטנטון) המשלב צילום כשיקוף תהליכים ארגוניים. מאד מעניין השילוב הזה. למדנו מהו פוקוס. הוא ציטט את הנרי ברסון שאמר כי פוקוס הוא המצב בו "אדם שם את ראשו, עינו וליבו על אותו ציר".
חשבתי על מה שם אותנו בפוקוס על מה שחשוב, לעומת הרעשים שמוציאים אותנו מפוקוס וגורמים לנו לאבד את הראש. הבנתי שעד שהשלושה האלה לא מתיישרים באותו קו, קשה לשמור על פוקוס ברור על היעדים שלנו בחיים. תחשבו על זה – ראש. עין. לב.
כמה פשוט, כמה מדויק. כמה מאתגר לביצוע.

—   מיה שרון

       מנכ״ל חברת ההדרכה ״Mind the Gap"

עדויות
הזמן הרצאה

Get the

?

לשאלות, הזמנות ובקשות השאירו פרטים ונדבר בקרוב

תודה שפניתם, נחזור אליכם בקרוב

הייתם בסדנה, ספרו לי מחוויתכם האישית

bottom of page